Transformator Design / Utbildning / Öppna för alla – Introduktion, 2 dagar

Introduktion, 2 dagar

Vår introduktionskurs riktar sig till dig som vill arbeta kundcentrerat och lära dig grunderna i servicedesign. Kursen introducerar dig till metoder och verktyg för att förstå dina kunder på djupet och samutveckla lösningar tillsammans med kund.

Vi på Transformator Design är övertygade om att det bästa sättet att lära sig ny kunskap och komma till insikt är att själv få testa och prova. Därför varvar vi teori med övningar och praktiska moment, där du i grupp tillsammans med andra kursdeltagare, testar det ni lärt er på ett fiktivt uppdrag.

Under kursen får du

  • Testa och observera en tjänst
  • Göra intervjuer med riktiga kunder
  • Kartlägga kundens aktiviteter med hjälp av en kundresekarta
  • Utveckla tjänst utifrån kundbehov
  • Samskapa lösningar med kund
  • Kommunicera och paketera kundinsikter
"Det bästa var att faktiskt gå ut och testa idéer och prata med kunder på riktigt" Kursdeltagare, vt 2015

DU LÄR DIG GENOM ATT SJÄLV PROVA PÅ ALLA STEG I VÅR ITERATIVA PROCESS

DET HÄR HÄNDER UNDER DE TVÅ DAGARNA

Lär mer om upplägget

Dag 1
Vi börjar dagen med en genomgång av vad kundcentrerad servicedesign är, vad det ger för effekter och hur det går till i praktiken. Resten av dagen arbetar vi i mindre grupper och provar på att göra kundobservationer, kundresa och att idégenerera efter kundbehov. Vi kommer att undersöka en befintlig tjänst och utgå från en persons upplevelse av tjänsten. Fokus för dagen är att testa och att förstå kundcentrerade verktyg.

Dag 2
Fokus under dag 2 är att komma djupare i vår förståelse av kund. Med utgångspunkt i kundresan tar vi fram triggermaterial och en samtalsguide för att kunna göra kundinteraktioner ute på stan. Under eftermiddagen kommer vi att analysera och paketera materialet samt prata om hur man på ett bra sätt kommunicerar kundens upplevelse av tjänsten, kundens behov och lösningsförslag.

Vad säger tidigare kursdeltagare

” I Nacka är vi måna om att designa vår service för de vi är till för. Med de konkreta metodtipsen från kursen på Transformator och de kompetenta kursledarna känner jag mig nu än mer rustad att bistå organisationen i detta fortsatta arbete. Kursen blandar teori och praktik på ett bra sätt samtidigt som den bygger på interaktivitet och erfarenhetsutbyte bland kursdeltagarna. Tack för en bra kurs! ”

Pia McAleenan, Strateg på Förnyelseenheten, Nacka kommun

” Kursen hade riktigt proffsiga kursledare som lever som de lär. De hade en förmåga att på ett ödmjukt och avslappnat sätt lyssna in och anpassa kursen efter oss kursdeltagares behov. Jag har aldrig varit på en kurs där jag har fått så mycket nyttig kunskap på så (relativt) kort tid. Jag har nästan dagligen stor nytta av mina kunskaper inom kundcentrerad servicedesign i mitt jobb som förvaltningsledare.”

Marika Sigvardsson, Förvaltningsledare webb och utvecklingsansvarig unionen.se

KURSINFORMATION

Planerade kurstillfällen 2018:
Stockholm den 21-22 februari, 11-12 april, 16-17 maj
Malmö: 7-8 mars
Göteborg: 16-17 maj

Kostnad
16 900 kronor (exkl. moms)
Vi har begränsat antal platser på våra kurser och kör först
till kvarn-principen.

Det här ingår
Frukost, lunch och fika. Utbildningsmaterial och tillgång till tydliga mallar och formulär som du efter kursen kan använda i din egen verksamhet.

Var hålls kursen?
Transformator Designs studio på Götgatan 19 i Stockholm.
Centrala Malmö och Göteborg men återkommer med exakt adress.

Fler från samma företag?
Är ni fler från samma företag som vill göra en gemensam satsning? Titta gärna på vår verksamhetsanpassade introduktionskurs.

Avbokning och inställda kurser
Om avbokning sker senast två veckor före start återbetalas halva kursavgiften. Vid avbokning senare än två veckor innan kursstart sker ingen återbetalning, men det ges alltid möjlighet att boka om till ett senare kurstillfälle om platser finns. Avbokning skall ske skriftligen. Transformator Design förbehåller sig rätten att ställa in ett program varvid erlagda kursavgifter återbetalas. Ersättning därutöver utbetalas ej.

Stefan Borell

Servicedesign

Servicedesigner/utbildningsansvarig

+46 76 345 56 67
stefan.borell@transformatordesign.se

Anmäl dig här