Fönsterputs mot alla odds

Det var på intet sätt så att bröderna Wilhelmsson hade kommit bra överens hela livet. Inte alls. Det visste de själva gott och väl och så även alla i deras närhet. ”Det tar på krafterna att vara tvilling” hävdade de ofta till ingen människas förvåning.

Nu hade bröderna Egon och Filip blivit vuxna men det hade inte gjort att ”konflikterna” stannat av. Snarare tvärtom. Det ska sägas att ”konflikterna” inte är några allvarliga sådana längre. Det är inte på det viset att de tävlar om vem som kan slå varandra hårdast på armarna längre. Det är inte heller så att de fäller krokben för varandra eller saboterar varandras mat när de äter ihop. Men de stör sig på vissa drag hos varandra och det kan de inte riktigt komma ifrån.

Därför var det en chock för de allra flesta att bröderna bestämt sig för att starta verksamhet inom fönsterputs ihop. De hade båda två arbetat i fönsterrengöringsbranschen i 10 år men alltid på olika håll. Nu skulle de alltså utföra fönsterputs ihop. Inte nog med det. De skulle dessutom behöva komma överens i så pass stor utsträckning att de kunde driva företag ihop. Hur skulle det gå? Ingen undrade lika mycket som bröderna Wilhelmsson själva.

De hade inte riktigt berättat för någon om att de planerade att öppna verksamhet inom fönsterputs. De tänkte nog båda två att de flesta skulle rekommendera dem att inte göra det. Att det var en dum idé, kanske den dummaste idén någonsin i deras liv. Fönsterputs är de duktiga på men de ska utföra den på separata håll, kanske folk skulle säga. De väntade därför till dess att alla papper hade blivit påskrivna. Till dess att Skatteverket godkänt deras nya initiativ inom fönsterputs. Sedan berättade de.

Inte ens i sin vildaste fantasi kunde ha förutspått deras mammas reaktion. När de berättade om fönsterputs-företaget och att de nu skulle samarbete borrade hon ner ansiktet i sina späda händer. Snyftningar hördes och Egon började klappa på hennes högra axel. ”Det kommer att bli bra. Vi lovar att vi ska komma överens och fönsterputs kan vi ju”. Det var först när hon tittade upp igen som bröderna förstod att hon inte grät. Hon skrattade. Hon till och med asgarvade åt tanken på att de skulle starta business inom fönsterputs ihop. Hon tyckte inte att det var klokt.

När bröderna ser tillbaka i backspegeln inser de att detta nog var brytpunkten. Det ögonblick som gjorde att de faktiskt gav sig fan på att deras fönsterputs skulle bli bäst. Företaget skulle lyckas och det skulle de, om de så var tvungna att gå genom eld, se till.

Resten är historia.