Karriär inom fastighetsservice

Jag funderar på att byta jobb. Eller ja, det är kanske inte bara att byta, kanske måste jag gå en utbildning också, det beror på vad jag ska göra. Men jag har funderat på det här med fastighetsservice. Ni vet de här gubbarna som dyker upp och fixar grejer. Ibland dyker de upp och klagar. Ibland dyker de upp och vägrar fixa grejer. Men de håller på med fastighetsservice i alla fall, även om jag ibland känner mig lite frågande till servicedelen. Och ibland är de inte gubbar utan tjejer eller tanter eller nåt ickebinärt som jobbar med fastighetsservice, nuförtiden behöver man som tur är inte vara en gubbe. Jag är gärna nånting annat men inom fastighetsservice då. Och då vill jag faktiskt vara till hjälp och stöd för dem som bor där jag jobbar. Alltså en av de där som faktiskt fixar saker och inte bara lallar runt. Det finns såna där jag bor, dem gillar vi inte. Men där jag bodde förut var det bara trevligt folk som höll på med fastighetsservicen och det gillade jag.

I alla fall, så måste jag tar reda på hur man börjar med fastighetsservice. Finns det en skola? Som Hogwarts fast fastighetsservice istället för magi? Nog för att en del av fastighetsservicen är som magi. Men jag tror det finns en rimlig världslig förklaring, så vi skippar trollformlerna. Jag måste nog kolla med nån som kan det här med utbildningar och yrken, hur man slår sig in i fastighetsservice-branschen. Det kanske är jättesvårt, som läkarlinjen. 2,0 på högskoleprovet och beredd att offra din mormor så kanske du får vara med. Hoppas inte, jag har varken poängen på högskoleprovet eller en mormor så isåfall är fastighetsservice helt omöjligt. Undrar om det går med en annan släkting, eller en påhittad släkting? Jag får undersöka saken, men mest troligt är fastighetsservice enklare än läkare. Man kanske bara kan dyka upp och sätta igång. Hej, det är jag som är er nya medarbetare inom fastighetsservice, kan jag få huvudnyckeln och en tjänstecykel tack. 

Vi får väl se hur det går, men ett karriärbyte står högst på priolistan och fastighetsservice står högst på listan över möjliga yrken på den. Det verkar kul och annorlunda och jag tror verkligen jag skulle trivas med det, så håll tummarna för att jag lyckas.