Kontorsflytt till Östermalm

Jag ska idag göra vad jag utlovade redan för en månad sedan. Jag ska beskriva exakt vilka fördelar jag ser med vår verksamhet och i mitt liv efter vår kontorsflytt till Östermalm. Detta är en flytt som jag kämpat för i ett par års tid. Äntligen gick vår ledning med på att genomföra kontorsflytten till Östermalm i ett av huvudstadens finaste kvarter.

Så, jag listar argumenten rakt upp och ner så får ni tycka till efteråt. Låter det bra? Jag hoppas att ni tycker det!

Först och främst, en kontorsflytt till Östermalm är en bra flytt tack vare Djurgården. Jag har och har alltid känt ett bultande hjärta för denna fantastiska ö. Mitt i stan ligger den och närmast orörd är den. Det är fascinerande att Stockholm lyckats göra såhär med en så central stadsdel.

Jag ser alltså en stor fördel med vår kontorsflytt till Östermalm i att stadsdelen ligger nära Djurgården. Varje dag, och då menar jag verkligen måndag till fredag varje vecka, går jag ut för en liten promenad. Ibland unnar jag mig en längre sådan. Då brukar jag ta med lunch och äta i farten, en korv eller liknande. Jag går ibland åt höger, längs vattenkanten på väg mot Gröna Lund, och ibland mot vänster genom den vackra porten vars historia jag glömt bort.

Nästa argument för kontorsflytt till Östermalm är en luncherna som erbjuds. Snacka om att stan innebär ett brett utbud när det kommer till mat. Eftersom jag bara jobbat i andra stadsdelar tidigare så har jag inte riktigt sett detta. Däremot har jag förstås ätit middag på Östermalm även innan vår kontorsflytt – så jag hade ju kunnat ana att detta skulle bli bra.

Kopplat till detta, dvs utbudet av restauranger, vill jag också slå ett slag för ökat aw-kultur. Sedan vår kontorsflytt gick till Östermalm har vi blivit mycket bättre på att ta en sväng ut efter jobbet. Det har varit upplyftande, inte bara för mig och mina kollegor som individer utan för hela företaget. En helt annan anda har infunnit sig och det blir vanligare och vanligare att fler och fler hänger med en sväng.

Kontorsflytten till Östermalm har också inneburit en bättre pendling för många kollegor. Det är fint att se. Jag själv har ungefär lika långt som när vi satt på Söder men det är roligt att så många som åker med pendeltåget nu fått kortare distans till arbetet.

Vi får lov att återkomma till vår kontorsflytt på Östermalm nästa vecka. Nu måste jag jobba vidare!