Våffeljärn i julklapp till pappa

Jag har sagt det förut och jag kommer säkerligen att babbla om det varenda jul. För den som inte vill ta ett till inlägg om mitt delade intresse för julklappar till pappa kan jag säga detta: Sluta läs omgående, för nu kommer ett sådant inlägg igen.

OK, samma sak som varje år. Alla i familjen gör väldigt tydligt vad de önskar sig i julklapp förutom pappa. Det är som att han varje år glömmer hur krångligt han gör det för alla andra. Jag vet att vissa av er som nu läser detta tycker att det låter konstigt att skriva så om julklapp till pappa. ”Vadå? Om din pappa inte har intresse av att få julklappar till sig själv – varför göra sig besväret?”.

Jag hade kunnat hålla med. Det hade låtit helt rimligt om det faktiskt inte hade spelat någon roll vilket julklapp som gavs till pappa. Om han ryckte på axlarna, sippade på sin glögg och sa att han bara tyckte att det var fint att vara bland familjen. Det tycker han visserligen, men vet ni vad han tycker ännu starkare? Att alla på något mirakulöst sätt ska kunna lista ut vad de ska för julklapp till pappa.

Det är samma sak varje år, som sagt. Alla är duktiga på att säga vad de önskar sig. De vet mycket väl vilket prisintervall vi jobbar med. De vet i runda slängar vad de flesta vill ha för typ av saker. Men inte när det gäller julklapp till pappa. Detta är en oerhört hård nöt att knäcka. Jag kan ta ett exempel så förstår ni kanske bättre:

Förra året köpte min storasyster ett våffeljärn till pappa i julklapp. Han öppnade det och inspekterade det noggrant. Detta medan alla vi andra satt och gav ifrån oss imponerade läten. Sedan satte han ner järnet på bordet framför sig, log ansträngt och öppnade nästa paket. Han sade inte ens tack. När min syster senare frågade varför han inte blev gladare. Pappa älskade du ju våfflor och det där var ett himla fint våffeljärn att få i julklapp. Han sa då att han tyckte att det var slöseri att köpa köksartiklar som julklappar. Han hade velat att hon skulle lägga de där slantarna på ”något roligare”.

Så har vi det när vi köper julklapp till pappa. Har ni det bättre? Jag tar gärna emot alla berättelser jag kan få som visar att det finns liknande scenarion där ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *