Fönsterputsning går i arv

Nu förstår ni förstås redan på titeln vad detta inlägg ska handla om. Ja, ni gissade rätt. Jag ska nu, en gång för alla, grotta ner mig i frågor gällande mitt förflutna. Eller snarare: Jag ska grotta ner mig i frågor gällande en specifik del av mitt förflutna. Nämligen det förflutna som handlar om att jag har arbetat med fönsterputsning. Jag lät berätta detta för ett par veckor sedan. Intresset har, av någon outgrundlig anledning, varit väldigt stort. Många har frågorna varit och de har handlat om lite allt möjligt. Idag tänker jag därför att jag ska besvara några av dem.

Om DU saknar svar på just DIN fråga. Tveka inte att höra av dig i kommentarsfältet. Mitt mål är att besvara alla frågor om tiden med fönsterputsning till de är slut.

Hur valde du fönsterputsning som yrke?

Det handlar om arv här faktiskt. Det var nämligen så att min farfar sysslade med fönsterputsning. Faktum är att han hävdade att han var en av Sveriges första professionella fönsterputsare. Jag tvekade alltid på det men sa inget. När han lade ner verksamheten tog pappa över. Pappa sysslade med fönsterputsning från dess att han var 16 år och fram till dagen då han fyllde 65. Sedan passades nyckeln till företaget vidare. Efter att mina två äldre syskon skakat på huvudet åt den tillföll den mig, minstingen. Sedan dess har det varit fönsterputsning för mig. Jag tror dock inte att jag ska sätta press på något av mina barn att ta över verksamheten när jag lägger fönsterputsningen på hyllan.

Det blev ett betydligt längre svar än tänkt.

Vad uppskattar du mest med att jobba med fönsterputsning?

Eftersom alla fönster har båda en sida som är inne och en som är ute måste jag säga följande: Jag uppskattar variationen i arbetet. Att man är ganska precis 50% inne och 50% ute. Fönsterputsning ute har sina fördelar eftersom man får ta del av den friska luften. Inomhus har sin charm eftersom man får träffa nya människor på löpande band. Jag är nämligen väldigt förtjust i de kunder till vilka jag levererar min fönsterputsning regelbundet.

Vad kostar fönsterputsning?

Priset på fönsterputsning beror på en rad variabler som jag inte kommer att berätta om här och nu. Kontakta mig gärna i kommentarsfältet för att veta mer exakt. Jag berättar nämligen gärna mer för de som är intresserade.

Återigen: Saknar du svar på din fråga om fönsterputsning? Tveka inte att ta kontakt med mig så svarar jag på frågan till nästa vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *